Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці та Укртрансбезпека проведуть рейди на транспорті

18 вересня 2017, 17:17
242
0
Реклама

Керівник Держпраці Роман Чернега повідомив про заплановані на найближчий час спільні з Укртрансбезпекою перевірки операторів пасажирських перевезень. Насамперед відомства будуть націлені на виявлення нелегальних перевізників. Чиновник підкреслив, що метою рейдів є не наповнення бюджету, а виведення максимальної кількості перевізників у правове поле.


У пріоритеті у перевіряючих буде виявлення не тільки нелегальних перевезень, а й незареєстрованої праці. У зв'язку з цим Р. Чернега нагадав, що за нелегальні робочі місця підприємцям загрожує штраф на рівні 96 тис. грн.


Нагадаємо, нещодавно в Хмельницькій області роботодавця - приватного підприємця так оштрафували на суму в майже 300 тисяч гривень (за кожного незареєстрованого працівника). Виходячи з офіційного повідомлення на сайті Держпраці, приводом для стягнення стало використання найманої праці без оформлення трудових договорів, а також несвоєчасна виплата заробітної плати.


У Держпраці пропонують роботодавцям запрошувати до себе перевіряючих з метою проведення аудиту дотримання норм трудового законодавства. Якщо під час такого візиту буде виявлено дрібні недоліки, роботодавець матиме можливість їх усунути без будь-яких наслідків. Однак якщо перевіряючий-консультант виявить незареєстровану працю, недотримання нормативу мінімальної заробітної плати або заборгованість з оплати праці, то штрафу не уникнути.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини