Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці: рекомендації з перенесення робочих днів приватниками виконуються на власний розсуд

13 вересня 2017, 17:42
212
0
Реклама

Голова Держпраці Роман Чернега провів онлайн-прийом громадян, у межах якого відповів на низку питань щодо належної організації праці. Було порушено питання і про те, чи має право роботодавець переносити вихідні та робочі дні, не беручи до уваги рекомендації уряду щодо створення сприятливих умов для використання святкових і неробочих днів.


З цього приводу чиновник зазначив, що для створення сприятливих умов використання святкових і неробочих днів, а також раціонального використання робочого часу Кабмін не пізніше ніж за три місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій перенести вихідні й робочі дні для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень.


Роботодавець у разі застосування такої рекомендації не пізніше ніж за два місяці видає наказ або розпорядження про перенесення, узгоджений з первинною профспілковою організацією. Водночас ці рекомендації не носять обов'язкового характеру для підприємств приватної форми власності.


Керівник Держпраці також звернув увагу на те, що якщо колективним договором передбачена можливість перенесення робочих днів з метою надання тривалого відпочинку на новорічні свята, то таке перенесення не суперечитиме законодавству за наявності профспілкового узгодження і своєчасного повідомлення про таке перенесення (не пізніше ніж за два місяці).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини