Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У НБУ підтримують ініціативу щодо заснування інституту фінансового омбудсмена

12 вересня 2017, 13:15
192
0
Реклама

Розвиток банківського та фінансового секторів передбачає і покращення захисту прав клієнтів фінансових установ. У зв'язку з цим протягом багатьох років на ринку обговорюється питання створення інституту фінансового омбудсмена.


Днями у прихильників цієї ідеї з'явився додатковий привід для оптимізму, оскільки заступник керівника Національного банку Катерина Рожкова заявила про підтримку регулятором ініціативи щодо заснування інституту фінансового омбудсмена, оскільки з його допомогою споживачам фінпослуг буде легше знаходити спільну мову з фінансовими установами та вирішувати конфліктні ситуації.


Створення цього інституту пов'язується із законопроектом № 2456-д, що передбачає внесення змін до законодавства щодо вдосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг. Цей законопроект був зареєстрований у парламенті наприкінці 2015 року та з того моменту вже встиг пережити прийняття за основу і двічі відправку на повторне друге читання.


Зараз документ доопрацьовується і, можливо, незабаром буде знову представлений на розгляд депутатів. Не виключено, що остаточний текст законопроекту міститиме й норми про фінансового омбудсмена (замість окремого спеціального закону). Причому законопроект № 2456-д з огляду на його підтримку регулятором є перспективним.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини