Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Процедура прийманння готівки для подальшого переказу стане прозорішою

15 серпня 2017, 12:41
217
0
Реклама

Національний банк запропонував нововведення, спрямоване на посилення контролю за операціями небанківських фінансових установ і комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу.

З цією метою, на думку регулятора, необхідно ввести обов'язок для зазначених осіб з відкриття в банку окремого рахунка та забезпечення зарахування на нього готівки в гривнях, прийнятих ними з метою переказу. Такий захід має стати черговим кроком на шляху боротьби з використанням прийнятої готівки в тіньових схемах і забезпечити більшу прозорість фінансових операцій. Важливо зауважити, що запропоноване Нацбанком правило узгоджується з Директивою (ЄС) 2015/2366.

Якщо в результаті громадського обговорення проекту змін, оприлюднених на сайті НБУ, їх буде схвалено в запропонованому вигляді й затверджено, відстежувати результативність нового розпорядження будуть за допомогою даних банків, небанківських фінустанов і агентів банків щодо обсягів прийнятої ними готівки за допомогою платіжних пристроїв і через пункти прийому готівки.

Зауваження та пропозиції до проекту змін до постанови НБУ «Про врегулювання питань щодо приймання готівки для подальшого її переказу» приймаються до 11 вересня 2017 року на поштову та електронні адреси Національного банку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини