Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано нововведення у боротьбі з незаконним розміщенням реклами

28 липня 2017, 12:47
177
0
Реклама

У парламенті запропонували встановити відповідальність за незаконне розміщення реклами не тільки для її розповсюджувачів, а й для рекламодавців. Передбачається, що вони разом нестимуть відповідальність за несанкціоноване розміщення оголошень, плакатів, афіш, листівок, написів або малюнків у невстановлених місцях.

Відповідний законопроект передбачає, що розмір штрафу за такі дії - п'ятикратна вартість розміщення реклами. Якщо ж порушення буде допущено повторно, суму штрафу буде подвоєно, а рекламну продукцію конфісковано. Крім того, замовник і розповсюджувач реклами повинні будуть привести в первинний вигляд місце розміщення несанкціонованої реклами за власні гроші протягом доби.

На думку авторів законопроекту, такі заходи вирішать проблему несанкціонованої реклами, що забруднює і псує вулиці населених пунктів. Крім того, очікується, що рекламодавці будуть більш уважними під час вибору розповсюджувачів реклами, що посприяє підвищенню культури і конкуренції у сфері надання рекламних послуг. Також, якщо таку ініціативу буде реалізовано, у парламенті сподіваються, що це сприятиме економії бюджетних коштів, які витрачаються на прибирання вулиць від рекламних наліпок і косметичний ремонт фасадів будинків через розміщення рекламних написів чи малюнків.

Такі нововведення містить законопроект, зареєстрований у Верховній Раді на поточному тижні за номером 7004.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини