Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила сертифікації будівельних матеріалів і продукції буде осучаснено та спрощено

27 липня 2017, 11:57
3195
0
Реклама

Мінекономрозвитку розробив проект нової редакції Правил обов'язкової сертифікації будівельних матеріалів, виробів та конструкцій. Передбачається, що з їх прийняттям втратить чинність наказ Держкомітету по стандартизації, метрології та сертифікації від 11.04.97 р. № 192 «Про затвердження Правил обов'язкової сертифікації будівельних матеріалів, виробів та конструкцій». Нова редакція документа знадобилася тому, що внесені до нього зміни численні та мають істотний характер.

На сьогодні будівельні матеріали, вироби та конструкції включено до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації, затвердженого наказом Держспоживстандарту від 01.02.2005 № 28. Обов'язкова сертифікація продукції в державній системі сертифікації здійснюється відповідно до Декрету КМУ від 10.05.93 № 46-93 «Про стандартизацію і сертифікацію».

Розробники проекту зауважують, що положення чинної редакції Правил містять посилання на нормативно-правові акти, які вже втратили чинність. Крім того, деякі процедури потребують актуалізації та спрощення. Тому, наприклад, пропонується під час видачі сертифіката відповідності для дверей для будівель і споруд на новий строк зараховувати сертифікаційні випробування, що проводилися в акредитованій лабораторії під час видачі попереднього сертифіката на цю продукцію або при взятті її на виробництво. Така норма спростить процедуру сертифікації та зменшить її вартість.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини