Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держпраці нагадали роботодавцям про можливість проведення аудиту за їх ініціативою

18 липня 2017, 14:05
362
0
Реклама

Нещодавно у роботодавців з'явилася можливість ініціювати у себе перевірку інспекторами Держпраці з метою профілактики порушень трудового законодавства. Цей аудит в уряді називають новим підходом до взаємодії держави і бізнесу в питанні контролю дотримання трудових прав. Тобто зараз ключовим у трудовому нагляді стає допомога - профілактика та консультування.
Вчора Держпраці на своєму офіційному сайті нагадала роботодавцям про можливість запрошення до себе інспекторів для аналізу дотримання норм трудового законодавства. Важливо зазначити, що раніше керівник Державної служби України з питань праці Роман Чернега повідомляв, що для інспекторів праці буде три ключові сфери контролю: додержання нормативу мінімальної зарплати, правильність оформлення працівників і погашення заборгованості з оплати праці. Відповідно, за словами пана Чернеги, в разі добровільного аудиту санкції застосовуватимуться тільки за порушення в зазначених питаннях. Дрібні «непрацювання», на які вкаже інспектор, роботодавець матиме можливість усунути без будь-яких санкцій.

Порядок проведення перевірок з питань праці, а також добровільного аудиту за ініціативою роботодавця врегульовано постановою Кабміну від 26.04.2017 № 295.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини