Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На ринках пожежну безпеку потрібно буде організовувати по-новому

17 липня 2017, 16:59
258
0
Реклама

Згідно з новими правилами, керівники ринків повинні убезпечити торговельні, адміністративні та складські приміщення від пожежі. В першу чергу, необхідно визначити уповноважену особу, яка відповідає за пожежну безпеку, а також затвердити інструкцію, яка встановлює протипожежний режим.

Крім того, в сфері відповідальності керівництва ринку розробка спільно з ДСНС схеми ринку, що відображає шляхи евакуації в разі пожежі. Така схема повинна розміщуватися на видному місці (додаток до Правил містить керівництво до складання плану евакуації з приміщень і території ринку).

Серед загальних вимог - територія, торговельні та інші приміщення ринків повинні утримуватися в чистоті. Сміття, пакувальні матеріали і тара повинні своєчасно вилучатися, а проходи, виходи і коридори не повинні засмічуватися.

Правила вказують і на заборонені дії. Так, з метою забезпечення пожежної безпеки на ринках забороняється, серед іншого:

- заправляти автотранспорт пальним;

- розміщувати товари, упаковку та інші відходи на шляхах евакуації та в проходах;

- засмічувати проходи до засобів пожежогасіння, а також закривати двері евакуаційних виходів під час роботи ринків;

- обладнувати на шляхах евакуації турнікети, пороги і сходи;

- зменшувати нормативну ширину шляхів евакуації;

- обладнувати на сходових клітках приміщення будь-якого призначення;

- використовувати саморобні електронагрівальні прилади;

- розміщувати павільйони, кіоски, контейнери, торгові місця, прилавки, лотки для продажу пожежонебезпечних товарів ближче 4 м від виходів, сходових клітин та інших евакуаційних шляхів та ін.

Окремі розділи Правил регулюють питання пожежної безпеки «критих» ринкових торгових майданчиків, ринків на відкритих територіях (в тому числі наметових і автомобільних торгових рядів), авторинків. Крім того, Правила окреслюють приписи щодо технічних засобів протипожежного захисту, інженерного обладнання, порядку дій в ході ліквідації пожеж.

Нові правила затверджені наказом МВС від 6 червня 2017 року № 470 і вони наберуть чинності з дня їх офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини