Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збитки від кібератаки можна стягнути з M.E.Doc

14 липня 2017, 17:01
262
0
Реклама

Через кібератаку бізнес багатьох компаній істотно постраждав, отримано прямі та непрямі збитки. Хоча б частину з них можна спробувати компенсувати, якщо приєднатися до колективного позову. Ризику в цій процедурі немає, а витрати мінімальні. Займатися позовом буде професійна команда адвокатського об'єднання Juscutum.

Офіційно повідомлялося, що вірус було поширено через оновлення програми M.E.Doc. Таким чином, є підстави вважати, що вірусна атака безпосередньо пов'язана з цією програмою. Отже, можна звернутися з позовом до представництва M.E.Doc в Україні з метою відшкодування завданої шкоди.

Спершу вам необхідно підготувати інформацію про кількість заражених комп'ютерів, про зашифровані дані, а також документи, що підтверджують наявність договірних відносин з M.E.Doc (договори, у т. ч. електронні, ліцензії, рахунки-фактури, акти виконаних робіт тощо).

Слід якомога детальніше описати, яким чином ваша компанія постраждала від вірусу (втрата інформації, техніки, ПЗ, інше; складнощі з відновленням, його ціна тощо).

Важливою є інформація про вимушене зупинення комерційної діяльності, про прострочені зобов'язання (перед податковою, контрагентами), про конфлікти з клієнтами у зв'язку з неможливістю здійснювати комерційну діяльність.

Також слід оцінити шкоду, отриману внаслідок дій вірусу (втрата клієнтської бази, техніки, ПЗ, простій у роботі компанії, втрата інших конфіденційних даних тощо). Важливо підтвердити це документами.

Детальну інформацію про те, які кроки для захисту своїх інтересів слід здійснити, можна отримати в АО Juscutum.

Адвокати нагадують, що ведення справи за колективним/особистим позовом у судах України є безкоштовним. Клієнт на початковому етапі повинен сплатити лише судовий збір і вартість експертизи з метою ініціювання судового розгляду.

Винагорода Juscutum становитиме 30 % стягнутої суми відшкодування.

Якщо ви зацікавлені у відшкодуванні своїх збитків, то звертайтеся до АО Juscutum за телефонами: +380 44 359 0896, +38067 465 2717. Також можна написати адвокатові Ксенії Проконовій: kseniya.prokonova@juscutum.com.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини