Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові перевірки у рамках кримінального провадження пропонують скасувати

30 червня 2017, 09:01
221
0
Реклама

Запропоновано скасувати проведення документальних позапланових перевірок на підставі рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки винесеного у рамках кримінального провадження за клопотанням слідчих, прокурорів без видимих для цього законодавчих підстав.

Також пропонується додати до підстав проведення позапланових ревізій отримання від органів прокуратури, органів доходів і зборів, Нацполіції, СБУ, НАБУ інформації, що свідчить про порушення законів України, перевірку додержання яких віднесено до компетенції органів державного фінансового контролю.

При цьому передбачається, що ця підстава для проведення ревізії може застосовуватися лише у тому випадку, якщо відповідний суб'єкт не надасть інформацію, документи та матеріали на обов'язковий письмовий запит органу державного фінансового контролю протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту.

Разом з тим виключається з підстав проведення позапланових ревізій отримання доручення від вказаних органів, оскільки КПК не передбачає повноважень слідчого, прокурора давати такі доручення.

Крім того, запропоновано встановити, що позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду, винесеного в адміністративній справі.

Відповідні зміни запропоновано законопроектом № 6613 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та іншого Закону України щодо унеможливлення тиску на бізнес шляхом призначення документальних позапланових перевірок/ревізій на підставі рішення суду (слідчого судді) винесеного у кримінальному провадженні».

У пояснювальній записці зазначено, що прийняття законопроекту сприятиме припиненню практики неправомірного тиску правоохоронних органів на платників податків шляхом призначення безпідставних позапланових перевірок/ревізій, а також покращенню загального стану підприємницького середовища.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини