Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Львові розкрито рейдерську схему

20 червня 2017, 11:42
175
0
Реклама

Національна поліція України повідомила про те, що працівниками Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції було виявлено факти рейдерського захоплення та незаконного відчуження нежитлового приміщення вартістю понад 3 мільйони гривен. У межах кримінального провадження, відкритого слідством поліції області, правоохоронці встановили схему, за якою зловмисники оволоділи майном, а також осіб, причетних до злочинної угоди.

Так, на підставі фіктивних документів суд виніс рішення, у результаті якого об'єкт нерухомості опинився у розпорядженні зловмисників. Цікавим є те, що задіяним у рейдерській схемі виявився співробітник прокуратури, який пропонував правоохоронцям хабар за те, щоб це провадження було «зам'яте». У результаті ініціатора хабара було затримано та щодо його дій було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

До речі, про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та присікти спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини