Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд запровадив ліцензування експорту антрациту

22 травня 2017, 17:02
345
0
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 18 травня 2017 року № 337 прийняв рішення про ліцензування експорту з України кам'яного вугілля марки антрацит. Це сприятиме забезпеченню рівноваги на внутрішньому ринку, запобіганню неконтрольованому вивезенню антрацитного вугілля та забезпеченню українських енергогенеруючих підприємств вугіллям у повному обсязі.

Рішення прийнято для реалізації Указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року «Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури».

Ліцензії на експорт вугілля марки антрацит видаватиме Міністерство економічного розвитку і торгівлі за погодженням із Міністерством енергетики та вугільної промисловості. Погодження здійснюватиметься без залучення суб'єкта господарювання в порядку міжвідомчого обміну інформацією.

Ліцензування запроваджується тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, після чого може бути скасовано. Проте, з якого моменту та на який строк видаватимуться ліцензії, текст постанови не містить. Мабуть, це питання нормативно буде врегульовано додатково.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини