Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Масштабній рейдерській діяльності покладено край у Харкові

26 квітня 2017, 13:51
143
0
Реклама

Прес-служба прокуратури Харківської області повідомила про викриття приватних нотаріусів і раніше засуджених за особливо тяжкі злочини харків'ян, які створили злочинну схему присвоєння квартир.

Зазначена група з 6-х осіб з 2014 року підшукувала квартири, власники яких померли, і від їх імені заднім числом підробляла договори купівлі-продажу, доручення та заповіти. У подальшому нерухомість перепродавали. Відомо про 7 епізодів злочинів.

Досудове розслідування проводиться за ч. ч. 3, 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 365-2 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах; зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки; підроблення і використання підроблених документів).

До речі, про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача, за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк http://smsmayak.com.ua/, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії стосовно свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії й запобігти спробі рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини