Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдерство нерухомості: на що звертає увагу Мін'юст

24 квітня 2017, 15:43
192
0
Реклама

Заступник Міністра юстиції України Павло Мороз, який курирує реформу реєстраційних процедур у сфері прав на нерухомість, прокоментував інформацію ЗМІ про випадки рейдерства, пов'язані з нерухомим майном. Пан Мороз запевнив, що жодного разу реєстри не були зламані. Були DDoS-атаки, перебої, але не зломи реєстрів.

Водночас нещодавній гучний випадок зі зміною реєстрації власника на 52 об'єкти житлової нерухомості не є маніпуляцією з реєстром. Там йдеться про шахрайство за участю недобросовісних державних реєстраторів. При цьому для притягнення таких осіб до кримінальної відповідальності є достатня правова база: без уваги правоохоронців не залишаться нечисті на руку державні реєстратори, замовники й організатори рейдерського захоплення. Замміністра вважає, що як тільки за подібні дії будуть покарані перші державні реєстратори і нотаріуси, проблему рейдерства буде розв'язано.

До речі, про зміни в реєстрі нерухомості можна дізнатися через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк http://smsmayak.com.ua/, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії стосовно свого майна, власник зможе оперативно відреагувати на незаконні дії й запобігти спробі рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини