Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова хвиля скасування радянського законодавства

12 квітня 2017, 12:15
380
0
Реклама

Кабмін затвердив законопроект про скасування понад сто радянських нормативно-правових актів, які досі є чинними на території України. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 12 квітня, на засіданні Уряду.

Як зазначив Міністр юстиції Павло Петренко, в українському законодавстві залишилося дуже багато актів, які приймали Радянський Союз, УРСР, раднаркоми, Рада Міністрів УРСР. «У законодавстві залишилося багато радянщини, яка створює перешкоди для українських громадян і бізнесу. Тому Міністерство юстиції розробило проект закону про визнання такими, що втратили чинність, актів органів УРСР і СРСР», - зауважив пан Петренко.

Також, за його словами, протягом шести місяців після набуття чинності законом (у разі його прийняття Верховною Радою України) припинять свою дію всі підзаконні акти міністерств, відомств, президій і комісій, прийняті до 24 серпня 1991 року. Протягом року після набуття чинності законом припиняють дію закони УРСР і СРСР, а протягом трьох років - усі кодифіковані акти УРСР, що досі є чинними в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини