Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано скасувати екстериторіальність реєстраційних дій

12 квітня 2017, 09:07
172
0
Реклама

Днями у Верховній Раді було зареєстровано законопроект № 6282, який передбачає скасування права на проведення реєстраційних дій нерухомості незалежно від місцезнаходження такого майна. Відповідно, планується встановити умову реєстрації - лише за місцем розташування об'єкта.

У пояснювальній записці до законопроекту такий захід пояснюється тим, що через можливість реєстрації нерухомого майна не за його місцем розташування з'явилася безліч рейдерських схем захоплення таких об'єктів. Тому запропоноване нововведення спрямоване на захист права власності громадян і на скасування екстериторіальності здійснення реєстраційних дій.

До речі, про зміни в реєстрі нерухомості можна дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом або повідомленням у кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк http://smsmayak.com.ua/, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе оперативно відреагувати на незаконні дії та попередити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини