Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Буде розблоковано імпорт

15 листопада 2016, 09:03
194
0
Реклама

На засіданні комісії Міністерства інфраструктури України розглянули висновок технічної служби ДП «ДержавтотрансНДІпроект» щодо можливості застосування альтернативних технічних приписів для цілей індивідуального затвердження колісних транспортних засобів (КТЗ) категорій М1 та N1, що виготовляються для країн, які не є державами - членами ЄС.

Висновок стосується низки елементів та функцій КТЗ: викидів шкідливих речовин КТЗ, кріплення ременів безпеки, пристроїв освітлення та світлової сигналізації, ременів безпеки та безпечного скла. Зокрема, можуть застосовуватись такі альтернативні технічні вимоги: наявність на кожному ремені безпеки ідентифікаційного знака виробника, маркування виробника на склі, маркування світлотехніки знаком затвердження «ЄС», обов'язкова наявність у КТЗ задньої протитуманної фари та повторювачів поворотів.

За пропозицією заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка було прийнято рішення уповноважити ДП «ДержавтотрансНДІпроект» до 16 листопада 2016 року розробити інструкцію та рекомендації щодо зміни порядку сертифікації колісних транспортних засобів, які походять або вироблені в США, та затвердити цю інструкцію наказом Міністра інфраструктури України, а після затвердження негайно розіслати органам із сертифікації для повсякденного використання. Саме з дня отримання цього наказу органи із сертифікації почнуть свою роботу за спрощеною процедурою, що розблокує імпорт КТЗ, вироблених у Сполучених Штатах Америки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини