Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВГСУ визначив межі

9 листопада 2016, 09:06
235
0
Реклама

Під час розгляду спору компанії «Зеонбуд» та АМКУ в судах було визначено межі ринку телемовлення, в рамках яких необхідно визначати наявність або відсутність монопольного становища. Відповідна постанова ВГСУ набрала чинності з 25 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, АМКУ встановив, що в період із вересня 2011 року до жовтня 2014 року включно компанія займала на ринку монопольне становище з часткою 100%. Тариф «Зеонбуду» на загальнонаціональне цифрове мовлення одного телеканалу становив близько 2,9 млн грн на місяць. Відомство дійшло висновку, що якби компанія працювала в умовах конкуренції, то такі розцінки неможливо було б установити. «Зеонбуд» оскаржив це рішення в системі апеляційних судів, а потім справу було передано на розгляд до господарських судів.

Проте в судах «Зеонбуд» зміг довести, що АМКУ неправильно визначив межі товарного ринку, який включає не лише надання послуг цифрового ефірного телемовлення, а й інші способи донесення телепередач до глядача (приміром, аналогове ефірне мовлення, кабельне мовлення, супутникове телебачення). Говорити про монополізацію такого великого ринку не доводиться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини