Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано квартальні перевірки

4 листопада 2016, 09:06
138
0
Реклама

Планові перевірки підприємств проводитимуться тільки за річним планом. Верховною Радою прийнятий у цілому Закон про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо лібералізації системи державного нагляду (реєстраційний номер 2418а).

Орган контролю повинен затвердити такий план до 1 грудня року, що передує плановому. При цьому зміни до річних планів не допускаються. Квартальних перевірок, які погоджувалися до 25 числа останнього місяця кварталу, що передує плановому, уже не буде.

Щорічно до 1 квітня органи контролю готують звіти щодо виконання річних планів за попередній рік. Ця інформація повинна бути оприлюднена на офіційних веб-сайтах органів контролю, відомості про перевірки повинні вноситися до інтегрованої автоматизованої системи державного контролю.

Строк перевірки підприємства не може перевищувати 10 робочих днів, суб'єктів малого підприємництва - 5 днів, сумарна тривалість усіх перевірок підприємства протягом року - 30 робочих днів, якщо йдеться про суб'єктів малого підприємництва - 15 робочих днів.

Проте позапланові перевірки допускаються в разі виявлення та підтвердження недостовірних даних, заявлених суб'єктом господарювання в документах обов'язкової звітності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини