Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст врятував

26 жовтня 2016, 09:03
235
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мін'юст повернув законним власникам ПАТ «Південтеплоенергомонтаж», яке працює на ринку енергетичного будівництва більше 90 років. Цією компанією побудовано та введено в експлуатацію левову частку енергетичних потужностей України.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Реєстратору подали протокол засідання наглядової ради, на підставі якого були здійснені незаконні реєстраційні дії та змінено голову правління. Відповідно до статуту ПАТ «Південтеплоенергомонтаж» звільнення та призначення керівника належить до виключної компетенції загальних зборів акціонерів товариства.

Мін'юстом було скасовано незаконні реєстраційні дії та усунено перспективу розкрадання коштів і майна підприємства. Блокування роботи компанії могло поставити під загрозу належне та своєчасне виконання стратегічних для ядерної галузі України проектів.

«Як тільки антирейдерський закон набере чинності, застосування зазначеної схеми стане неможливим. Адже коли реєстратор отримуватиме пакет документів для проведення реєстраційної дії, він буде зобов'язаний повідомити про це власника майна, щодо якого буде вчинена реєстраційна дія. У випадку якщо власник вважає проведення цієї дії рейдерським захопленням, він може подати заяву про заборону її вчинення. Підкреслю, що антирейдерський закон посилює кримінальну відповідальність усіх причетних до незаконного захоплення активів до 10 років позбавлення волі. Переконаний, щойно він запрацює, кількість охочих привласнити неналежне різко зменшиться», - прокоментував ситуацію заступник Міністра юстиції Павло Мороз.

ПРОТЕ:

Поки нові норми ще не діють, єдине, що залишається власникам, - постійно відслідковувати статус підприємства в ЄДР.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини