Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ надав рекомендації

10 жовтня 2016, 09:01
251
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет завершив дослідження дій ДП «Національні інформаційні системи», які полягають, зокрема, у стягненні з акредитованих суб'єктів державної реєстрації щомісячної плати за надання послуги з технічної підтримки.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Результатом цього стало схвалення на засіданні Комітету рекомендації для ДП «НАІС» про припинення дій, які містять ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції, усунення причин виникнення цих порушень та умов, що їм сприяють.

Державне підприємство «НАІС» повинно забезпечити єдині умови оплати послуг, що надаються всім суб'єктам, які входять до організаційної системи державної реєстрації, та суб'єктам державної реєстрації під час доступу і роботи з Єдиними та Державними реєстрами, держателем яких є Мін'юст, а саме: Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Так, законодавством передбачено, що доступ до Реєстрів на підставі договору надається органам місцевого самоврядування/державної влади, нотаріусам, акредитованим суб'єктам.

Наказом Мін'юсту від 09.07.2007 № 473/5 встановлено тарифи за надання послуг ДП «НАІС».

При цьому акредитовані суб'єкти державної реєстрації додатково оплачують ДП «НАІС» послуги з технічної підтримки роботи з реєстрами за одного ідентифікованого співробітника у розмірі 1350,00 грн.

ПРОТЕ:

Жодним НПА не передбачено плату за технічну підтримку роботи зазначеними реєстрами, однак ДП «НАІС» стягує плату з акредитованих суб'єктів державної реєстрації за вартістю, розрахованою ним самостійно як суб'єктом господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини