Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хочуть приватизувати 400 об'єктів

14 вересня 2016, 09:05
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів України оприлюднив перелік підприємств, що підлягають приватизації в 2016-2017 роках, затверджений постановою від 31.08.2016 № 588.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Перелік включає більше 10 морських і річкових торгових портів, близько 20 шахт, більше 10 енергогенеруючих та енергорозподільчих компаній, а також Об'єднана гірничо-хімічна компанія, завод «Електроважмаш», Одеський припортовий завод, підприємство «Сумихімпром» і держпідприємство «Турбоатом».

Зокрема, до продажу пропонується 100% акцій компанії «Украгролізинг», 100% акцій Аграрного фонду, 100% акцій Державної продовольчо-зернової корпорації, а також більше 30 агропідприємств сфери переробки, наукових досліджень, виробництва кормів.

По лінії Міненерговугілля пропонується виставити на продаж 8 заводів з виробництва торфу, Мінагрополітики - держкомпанію «Укрспирт», Мінекономрозвитку - більше 20 проектних і дослідницьких інститутів, а також корпорацію «Укрбуд». У банківській сфері на приватизацію виставляють 99,99% акцій Українського банку реконструкції та розвитку.

Частину об'єктів, запропонованих до продажу, може бути виставлено на торги після внесення змін до законодавства: Маріупольський, Південний, Іллічівський, Одеський, Ізмаїльський, Бердянський, Миколаївський, Білгород-Дністровський, Херсонський, Ренійський, Усть-Дунайський, Скадовський морські торгові порти та спеціалізований порт «Октябрськ», 100% акцій компанії «Дунайське морське пароплавство», Азовський судноремонтний завод (єдиний майновий комплекс).

У цілому кількість підприємств, що підлягають частковому або повному роздержавленню, перевищує 400 найменувань.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що низка об'єктів - це підприємства, що виставлялися на торги в 2016 році, але не знайшли покупців.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини