Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держоборонзамовлення-2016

7 вересня 2016, 09:05
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент Петро Порошенко, виступаючи перед депутатами у Верховній Раді, заявив, що українська армія все ще потребує допомоги волонтерів, а для виконання оборонного замовлення на поточний рік слід прийняти Закон про спецконфіскацію.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Президент зазначив, що майже 3% ВВП на оборону - це багато, порівняно з майже 1%, яким нехтували Уряди ще в середині «нульових», але дуже мало для країни, яка де-факто у стані війни.

При цьому він підкреслив, що влада раціонально, під прозорим контролем громадськості та Парламенту, використовуватиме наявний ресурс і жорстко контролюватиме витрати з чітким визначенням довгострокових потреб армії та інших силових структур.

Але для виконання Держоборонзамовлення коштів у бюджеті може не вистачити, оскільки важливим джерелом його фінансування в поточному році є Закон про спецконфіскацію, який так і не прийняли у Верховній Раді.

ПРОТЕ:

Нагадаємо, що суть спецконфіскації - можливість вилучення майна та грошових коштів у осіб, які звинувачуються в скоєнні певних злочинів (здебільшого - економічних та корупційних), а також осіб, яким було передано майно обвинувачених, до моменту винесення обвинувального вироку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини