Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінансовий контроль

8 серпня 2016, 09:02
243
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Серед основних пріоритетів Державної аудиторської служби України повинна бути робота на попередження та недопущення фінансових порушень. Про це сказала Голова Держаудитслужби Лідія Гаврилова під час прес-конференції, присвяченої створенню Держаудитслужби.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Раніше, виходячи на ревізію, інспектори могли перевіряти періоди фінансово-господарської діяльності певного об'єкта контролю, які вже минули. Це могли бути періоди дво- чи трирічної давнини. Часто на час перевірки ці об'єкти очолювали вже інші керівники, а колишніх знайти неможливо», - наголосила Лідія Гаврилова. Цей підхід, на її думку, зумовлює складність, а інколи і неможливість усунути порушення і відшкодувати втрати, виявлені під час ревізії.

Сьогодні в Держаудитслужбі державний фінансовий контроль стає інструментом, перш за все: запобігання та попередження порушень, оцінки ефективності та результативності діяльності підприємств і установ, надання рекомендацій щодо покращання їх фінансово-господарської діяльності. Для цього зміщуються акценти з ревізії на аудит.

Для комплексної оцінки діяльності підконтрольних установ проводитиметься переважно державний фінансовий аудит.

ПРОТЕ:

Такі зміни, крім іншого, означають, що діяльність бюджетних установ буде під ще більш жорстким постійним контролем.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини