Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коректно назвати юрособу

7 липня 2016, 09:06
219
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін затвердив перелік повних та скорочених історичних державних найменувань, заборонених до використання в назвах юридичних осіб - підприємців.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Як повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, зазначений перелік розроблено на основі закону про реєстрацію юросіб, погоджено з Міністерством культури, Міністерством фінансів та Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

Згідно з документом до переліку увійшли назви державних утворень: «Київська Русь», «Руське королівство», «Галицько-Волинська Русь», «Велике Князівство Литовське», «Річ Посполита», «Гетьманщина», «Запорізька Січ», «Слобідська Україна», «Правобережна та Лівобережна Україна», «Українська Народна Республіка (УНР)», «Українська держава», «Західноукраїнська народна республіка (ЗУНР)», «Карпатська Україна».

Крім того, в переліку містяться назви органів влади, організацій, структур та формувань, які боролися за незалежність України в XX столітті, а також історичні назви «Новоросія», «Малоросія» та «губернія».

ПРОТЕ:

Юридичні особи, в назві яких містяться згадані словосполучення, а також похідні від них, будуть зобов'язані пройти процедуру перейменування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини