Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕГУЛЮВАННЯ НАСІННИЦТВА

9 грудня 2015, 09:06
132
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада 8 грудня прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо приведення законодавства у сфері насінництва у відповідність з європейськими та міжнародними нормами і стандартами (законопроект № 1460-1).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законодавчим актом вдосконалено: визначення окремих термінів з питань насінництва; повноваження органів виконавчої влади в цій сфері; підстави набуття права на виробництво й використання насіння та садивного матеріалу; вимоги щодо введення в обіг насіння й садивного матеріалу та порядок проведення їх сертифікації.

Завдяки змінам буде спрощено ведення госпдіяльності у сфері насінництва та розсадництва. Передбачається забезпечити доступ вітчизняного насіння на світові ринки, надати можливість отримання статусу еквівалентності сертифікації насіння з Європейського союзу та вдосконалити процедуру реєстрації сортів рослин.

Також уточнено окремі законодавчі приписи щодо використання «невизнаного» насіння та садивного матеріалу, порядок здійснення контролю в цій сфері та притягнення осіб, винних у порушенні відповідного законодавства, до юридичної відповідальності.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що Законом істотно обмежується можливість використання незареєстрованого насіння. По суті, використовувати його в товарному виробництві буде практично неможливо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини