Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДІЛОВОДСТВО НА ПІДПРИЄМСТВІ

10 липня 2015, 09:04
1635
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мін'юст затвердив Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Правила встановлюють єдині вимоги щодо створення управлінських документів і роботи зі службовими документами, а також порядок їх архівного зберігання в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форм власності (далі - установи).

Ці Правила є нормативно-правовим актом, обов'язковим для виконання всіма установами.

Організація діловодства в установах покладається на самостійні структурні підрозділи з діловодства (документаційного забезпечення), загальні відділи, канцелярії тощо або особу, відповідальну за діловодство в установі, - секретаря, діловода.

Організація діловодства в структурних підрозділах установ покладається на спеціально призначену для цього особу, в посадовій інструкції якої зазначаються ці обов'язки.

Установи організовують діловодство згідно із затвердженою інструкцією з діловодства установи.

Окрім цього, визнано таким, що втратив чинність, наказ Державного комітету архівів України від 16.03.2001 № 16 «Про затвердження Правил роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій».

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що вимоги Правил щодо роботи з первинно-обліковою, банківською, фінансовою, звітно-статистичною, науково-технічною та іншою спеціальною документацією поширюються лише в частині загальних принципів роботи з документами, а також з підготовки документів до передачі на архівне зберігання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини