Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕМОНТ ДОРІГ

3 червня 2015, 09:01
228
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада 2 червня прийняла Закон про внесення змін щодо співфінансування ремонту й утримання доріг державного значення (законопроект № 2874).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законодавчим актом запроваджується механізм співфінансування на договірних засадах при здійсненні капітального та поточного ремонту вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення.


Уточнюються права, повноваження, умови фінансування будівництва, реконструкції, ремонту й утримання автомобільних доріг.


Відповідні зміни внесено до Закону про автомобільні дороги та Закону про місцеве самоврядування.

Також прийнято Закон про внесення змін до статті 91 Бюджетного кодексу щодо співфінансування ремонту й утримання доріг державного значення (законопроект № 2875).


Доповнено перелік витрат, які можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, витратами на капітальний і поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення (як співфінансування на договірних засадах).


Прийняті закони покликані забезпечити поліпшення фінансування системи доріг державного значення, що знаходяться на території місцевих громад, що сприятиме їх соціально-економічному розвитку.

ПРОТЕ:

Брати участь у договірному фінансуванні зможуть тільки ті територіальні громади, територією яких проходять автодороги державного значення, оскільки фактично йдеться про дозвіл витрачати кошти місцевих бюджетів на ремонт таких доріг. Отже, можна очікувати, що в «багатих» населених пунктах якість доріг дещо покращиться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини