Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРИВАТИЗАЦІЯ ПОРТІВ

22 травня 2015, 09:02
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2839 щодо збереження об'єктів портової інфраструктури, що знаходяться в державній власності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується внести зміни до Закону «Про морські порти України», включивши морські порти до переліку об'єктів стратегічного значення та закріпивши недопущення відчуження їх з державної власності. Також пропонується новий механізм розподілу портових зборів.

Так, у ст. 22 Закону запропоновано встановити, що 70% коштів, які надходять як портові збори залишаються у розпорядженні відповідної філії адміністрації морських портів України і підлягають використанню виключно на потреби морського порту, де знаходиться така філія, а інші 30% перераховуються адміністрації морських портів України для забезпечення виконання мети її створення.

Контроль за цільовим використанням коштів від портових зборів здійснюватиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту. За нецільове використання коштів від портових зборів суб'єкт, який допустив таке порушення, сплачує до держбюджету штраф у розмірі 200% використаної не за цільовим призначенням суми портових зборів.

Законопроектом також пропонується заборонити приватизацію вже існуючих майнових комплексів і об'єктів інфраструктури, що знаходяться в державній власності. З цією метою пропонується викласти в новій редакції ст. 23 Закону.

ПРОТЕ:

Наразі морські порти знаходяться в списку об'єктів, що підлягають приватизації в 2015 році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини