Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СТЯГНЕННЯ ЗАРПЛАТИ

17 серпня 2015, 09:01
153
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 06/01-26/1025 Федерація профспілок роз'яснила порядок стягнення заборгованості із заробітної плати.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі виникнення затримки виплати зарплати працівник має право звертатися до суду за захистом своїх прав з позовною заявою. Стосується це і випадків затримки розрахунків при звільненні.

ФПУ нагадала, що при звільненні остаточний розрахунок із співробітником має бути проведений в день звільнення. Якщо цього дня співробітник не працював, розрахунок проводиться не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок

Позов про виплату неоплаченої зарплати подається до місцевого суду загальної юрисдикції або по місцю проживання працівника, або по місцю знаходження роботодавця-юрособи (місцю проживання роботодавця-фізособи). При цьому працівник звільнений від сплати судового збору. Важливо і те, що строку позовної давності за такими вимогами не встановлено, що надає право працівникові звернутися до суду у будь-який момент після допущеного порушення.

ПРОТЕ:

Не дивлячись на те, що з 1 вересня діятимуть нові ставки судового збору, працівники будуть як і раніше звільнені від його сплати при подачі позовів про стягнення зарплати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини