Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ

6 травня 2015, 09:02
273
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 1/9-216 Міносвіти роз'яснило деякі нюанси працевлаштування випускників вищих навчальних закладів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нагадаємо, що Кабінетом Міністрів 15 квітня 2015 року прийнято постанову № 216 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 1996 р. № 992», якою скасовано норму щодо обов'язковості відпрацювання випускниками вищих навчальних закладів та відшкодування ними вартості навчання (окрім осіб, що навчаються за спеціальностями медичного профілю). Зазначену постанову прийнято у рамках реалізації основних положень Закону «Про вищу освіту».

Таким чином, скасовано всі форми примусового працевлаштування і відтепер випускник повинен вільно обирати місце майбутньої роботи на підприємстві, в організації або установі будь-якої форми власності. Скасовано також обов'язкове підписання тристоронніх угод, видачу випускникам направлень на роботу та довідок про самостійне працевлаштування.

Для реалізації потреби випускників у працевлаштуванні продовжують функціонувати структурні підрозділи вищих навчальних закладів (центри, відділи, сектори, служби), які повинні тісно співпрацювати з державною службою зайнятості, а також з підприємствами, установами та організаціями різних форм власності, що є потенційними роботодавцями для випускників вищих навчальних закладів.

ПРОТЕ:

На практиці для більшості роботодавців мало що зміниться. Проте недобросовісні працівники можуть спробувати використати таке рішення Кабміну як привід оскаржити раніше укладені угоди про здобуття освіти за кошти роботодавців з наступним обов'язковим відпрацюванням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини