Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СОЦЗАХИСТ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

27 березня 2015, 09:00
237
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 27 березня діє Закон від 05.03.2015 № 245 про посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, встановлюються заходи щодо сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб з числа зареєстрованих безробітних.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

До заходів сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб, які працевлаштовуються за направленням центру зайнятості, відносяться:

1) компенсація безробітному фактичних транспортних витрат на переїзд до іншого району / області місця працевлаштування, а також витрат для проходження попереднього мед- і наркоогляду, якщо це необхідно для працевлаштування;

2) компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів тривалістю не більше 6 календарних місяців, за умови збереження гарантій зайнятості такого працівника протягом періоду, що перевищує тривалість виплати в 2 рази;

3) компенсація витрат роботодавця строком не менше ніж на 12 календарних місяців на перепідготовку та підвищення кваліфікації працевлаштованих переселенців. Сума компенсації встановлюється в межах вартості навчання з перепідготовки та підвищення кваліфікації, але не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на дату оплати за навчання).

ПРОТЕ:

Слід пам'ятати, що пільги передбачено лише для осіб, які стали на облік, підтвердженням чого є відповідна довідка з відміткою про реєстрацію місця проживання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини