Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗМЕНШЕННЯ ЄСВ

30 грудня 2014, 09:05
186
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Парламент схвалив зниження ЄСВ починаючи з 1 січня 2015 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Ось тільки наскільки можна зрозуміти з наявних відомостей, у тому числі зачитаного Прем'єр-міністром на засіданні фрагмента документа, зниження стосуватиметься далеко не всіх роботодавців.

Сплачувати ЄСВ з коефіцієнтом 0,4 до встановленої Законом «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» ставки буде дозволено лише тим роботодавцям, які зможуть виконати відразу низку умов.

Зокрема, вони повинні будуть забезпечити середню зарплату на своєму підприємстві на рівні не менше 3 мінімальних зарплат. При цьому в 2015 році цей показник (середня зарплата по підприємству) повинен вирости порівняно з 2014 роком не менше ніж на 30%, а база нарахування ЄСВ - становити не менше 2,5 загальної середньомісячної бази нарахування для цього платника в 2014 році. І, найголовніше, платіж на одного працівника після застосування коефіцієнта не має бути менше 700 гривень.

При заявленій реальній ставці в 16,4% остання вимога означає, що заробітна плата повинна становити не менше 4 268 гривень 30 копійок.

ПРОТЕ:

Наразі остаточний текст прийнятого Закону не доступний. Тому не можна повністю оцінити масштаб змін. Та й ніхто не може дати гарантій, що уряд надалі не передумає і не спробує знову підняти ЄСВ. Адже, на думку багатьох експертів, прийнятий законопроект може призвести до того, що надходження до соцфондів суттєво впадуть.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини