Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОФОРМЛЕННЯ ЗАКОРДОННОГО ПАСПОРТА

12 грудня 2014, 09:00
149
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У всіх областях України завершується встановлення обладнання, необхідного для оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон. Почалося також планове навчання співробітників ДМС, у кінці грудня буде проведено заліки. Про це розповів Голова Державної міграційної служби Сергій Радутний під час брифінгу 10 грудня 2014 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Процедура оформлення майже не зміниться, громадянину лише необхідно буде поставити підпис на спеціальному електронному планшеті та прикласти пальці рук до сканера для внесення в чіп відбитків.

Закордонні паспорти, оформлені до 1 січня 2015 року, дійсні до закінчення терміну їх дії, міняти їх на біометричні не обов'язково. Крім того, кожен громадянин України зможе і після 1 січня 2015 року оформити звичайний (без чіпа) паспорт для виїзду за кордон, а також відмовитися від внесення на чіп відбитків пальців рук.

Закордонні паспорти з 1 січня оформлятимуться протягом 20 робочих днів у звичайному режимі, і протягом 7 робочих днів у прискореному, із сплатою подвійного розміру платежів до держбюджету.

Запровадження біометричних документів є однією з умов надання безвізового режиму ЄС для України.

ПРОТЕ:

Їздити до країн Європейського Союзу без віз українці зможуть тільки після прийняття відповідного рішення ЄС. За даними МЗС України, це може статися вже навесні 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини