Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗМІНИ В ЗЕМЕЛЬНІЙ СФЕРІ

10 грудня 2014, 09:00
166
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У рамках проведення адміністративної реформи Кабмін розширив повноваження Мінрегіонбуду, передавши йому частину функцій, що раніше виконувалися Держземагентством, а також Держслужбою геодезії, картографії та кадастру, що підлягає ліквідації.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, Мінрегіонбуд отримав право затверджувати уніфіковані форми актів перевірок та ліцензійні умови у сфері землекористування, регулювати роботу Державного земельного кадастру (у тому числі порядок доступу до інформації та обмін нею з іншими державними інформаційними системами).

Також Мінрегіонбуд регулюватиме діяльність у сфері підготовки та затвердження землевпорядної документації (включаючи питання підготовки інженерів-землевпорядників), так само як і у сфері оцінки землі (у тому числі й питання підготовки оцінювачів та діяльності саморегулівних організацій оцінювачів). Ще однією новою сферою компетенції Міністерства стануть питання проведення земельних торгів.

Безпосередньо ж здійснювати нагляд і контроль у зазначених сферах, як і раніше, буде Держземагентство.

ПРОТЕ:

Можна прогнозувати, що наступного року Міністерство почне активно користуватися новими повноваженнями, що призведе до суттєвого оновлення нормативно-правової бази.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини