Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАЛЮТНІ ОБМЕЖЕННЯ ПРОДОВЖАТЬ

2 грудня 2014, 09:04
130
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НБУ заявив, що має намір продовжити обмеження за операціями з валютою, встановлені постановою № 540 від 29 серпня (у редакції постанови, що діяла станом на 1 грудня).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, не дивлячись на те, що власне постанова № 540 втратить чинність 3 грудня, ще на три місяці продовжено дію таких обмежень:

1) обов'язковий продаж 75% валютної виручки;

2) заборона на дострокове погашення кредитів, отриманих від нерезидентів;

3) ліміт видачі готівки в касах банків на рівні 15000 гривень на день;

4) ліміт продажу готівкової іноземної валюти на рівні 3000 гривень на день;

5) заборона на виведення з України валюти, отриманої в результаті продажу іноземним інвестором корпоративних прав українських підприємств або цінних паперів українських емітентів за межами фондової біржі;

6) заборона на виведення з України валюти, отриманої нерезидентами як дивіденди (окрім дивідендів за цінними паперами, що обертаються на фондових біржах).

Також, як і раніше, безготівкова іноземна валюта отримуватиметься в інтересах клієнтів з використанням спеціальних аналітичних рахунків не раніше ніж на 3-й операційний день з моменту зарахування коштів на такий аналітичний рахунок.

ПРОТЕ:

Таким чином, тимчасові обмеження (які згідно із законодавством не можуть застосовувати більше 3-х місяців) ризикують стати постійними. Просто Нацбанк буде їх час від часу продовжувати або заново запроваджувати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини