Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КНИЖКА МДП "ICARNET"

1 грудня 2014, 09:03
590
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС у листі від 20.11.2014 № 11219/7/99-99-24-01-04-17 розглянула питання практичного використання книжки МДП «iCarnet» і повідомила таке.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Книжка МДП використовується замість митної декларації для декларування непідакцизних товарів у митний режим транзиту та є заходом гарантування доставки товарів (окрім алкогольних напоїв та тютюнових виробів) за умови, що товари під час перевезення перетинають митний кордон України, а їх перевезення на всьому маршруті або на його частині здійснюється автомобільним транспортом.

Книжка МДП «iCarnet» використовується для перевезення товарів під митним контролем та управлінням між двома митними органами, розташованими в межах митної території України. Тобто книжка МДП «iCarnet» є засобом забезпечення сплати митних платежів під час зазначеного перевезення, але переміщення товарів через митний кордон України з використанням книжки МДП «iCarnet» не передбачено.

Таким чином, до моменту нормативно-правового врегулювання використання й оформлення книжки МДП «iCarnet» як документа контролю за переміщенням товарів не здійснюється.

Водночас при декларуванні товарів у відповідний митний режим з використанням митної декларації книжка МДП «iCarnet» є заходом забезпечення доставки товарів до митниці призначення.

ПРОТЕ:

Отже, перевізнику при транзиті товарів доведеться, як і раніше, використовувати стару форму книжки МДП або оформляти митну декларацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини