Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННЕ АДМІНІСТРУВАННЯ ПДВ

28 листопада 2014, 09:02
120
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба, йдучи назустріч бізнесу в питанні обліку від'ємного значення сум податку на додану вартість, розглядає можливість відстрочити дату введення і практичного застосування системи електронного адміністрування ПДВ до березня - квітня 2015 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Ймовірно, пропонуватимемо перенесення строків електронного адміністрування на березень або квітень 2015 року. Ми просто фізично не встигаємо за часом», - прокоментував ситуацію глава ДФС Ігор Білоус. За його словами, дотепер ДФС не визначилася, чи буде включено до цієї системи всі негативні значення сум ПДВ, заявлених до січня 2015 року, або це буде тільки якась частина - 50% або 70%.

ПРОТЕ:

На думку експертів, система електронного адміністрування ПДВ (заявлена на 1 січня 2015 року) не усуне всіх проблем, а приведе до великих фінансових втрат підприємств. Тому відповідні пропозиції повинні обговорюватися під час зустрічей керівництва ДФС з бізнесом. Крім того, невідомо, скільки часу насправді знадобиться, щоб увесь механізм належним чином запрацював.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини