Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РИНОК ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

18 листопада 2014, 09:04
180
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін знову затвердив пропозиції Міненергетики щодо забезпечення безперебійної роботи об'єднаної енергетичної системи України. Строк дії тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії згідно з розпорядженням Кабміну від 7 листопада № 1092-р подовжується на один місяць.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Раніше тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії були передбачені розпорядженням Кабміну від 1 жовтня № 915-р. Передбачалося, що особливий режим управління енергоринком діятиме до 11 листопада.

Розпорядженням від 13 серпня № 764-р «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії» передбачається, що тимчасові надзвичайні заходи можуть вживатися на період, що не перевищує 1 місяць, а рішення щодо продовження строку дії заходів приймається урядом, але не більше ніж на 1 місяць.

ПРОТЕ:

Для інвесторів подібні новини є тривожним сигналом, а сам документ стрімко підвищує ризик того, що регулювання здійснюватиметься непрозоро або в інтересах окремих гравців ринку. Адже подібні рішення можуть повністю змінити правила гри на ринку постачання електроенергії. Якщо раніше теплові електростанції працювали за ціновими заявками і тим самим конкурували за право постачання електроенергії споживачам, то тепер при введенні ручного управління сам регулятор визначатиме, у кого з генераторів купуватиме електроенергію «Енергоринок».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини