Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КУПІВЛЯ ЧАСТКИ В УЧАСНИКАХ РИНКУ ЦП

17 листопада 2014, 09:01
166
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Із 14 листопада почали діяти зміни до Порядку погодження набуття особою істотної участі у професійному учаснику фондового ринку або збільшення її таким чином, що зазначена особа буде прямо або опосередковано володіти або контролювати 10, 25, 50 і 75 відсотків статутного капіталу такого учасника чи права голосу придбаних акцій (часток) в його органах управління.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Загалом зміни можна оцінити позитивно.

По-перше, враховано, що печатка для юридичної особи більше не обов'язкова. Тому документи, що подаються, треба буде засвідчувати відбитком печатки виключно за її наявності. Крім того, скасовано вимогу про подачу електронних копій документів на оптичному диску.

Дещо змінився і перелік документів, що подавалися. Зокрема, заявник більше не повинен подавати довідку податкового органу про отримані за останній звітний рік доходи. Замість цього, у разі отримання або збільшення прямої участі в статутному капіталі треба буде подавати довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату ПДФО та про відсутність податкових зобов'язань з цього податку).

Також деталізовано обов'язок НКЦПФР надіслати письмове повідомлення про прийняте рішення заявнику. Строк на відправлення повідомлення - не більше 1 місяця з моменту подання заяви. При цьому дещо розширено перелік причин для відмови: таке рішення може ґрунтуватися і на невідповідності поданих документів вимогам Порядку.

ПРОТЕ:

Одночасно дещо розширено перелік причин для відмови у видачі дозволу: таке рішення може ґрунтуватися і на невідповідності поданих документів вимогам Порядку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини