Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОВІСТКИ ДО СУДУ

14 листопада 2014, 09:03
182
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін наказом № 598 змінив порядок визначення ЗМІ, в яких публікуються оголошення про виклик до суду відповідача, третіх осіб, свідків, місце фактичного проживання яких невідоме. Згідно з нововведеннями Порядок також поширюватиметься на повістки про виклик підозрюваного, обвинуваченого й інформацію про процесуальні документи.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Повістки про виклик підозрюваного, обвинуваченого та інформація про процесуальні документи публікуватимуться у встановлені законодавством строки у загальнодержавних друкованих ЗМІ.

Мін'юст щорічно до 1 листопада подаватиме Кабміну пропозиції з визначенням на наступний рік загальнодержавних і місцевих ЗМІ для розміщення оголошень про виклик до суду і повісток про виклик підозрюваного, обвинуваченого та інформації про процесуальні документи.

Кабмін за цим поданням щорічно до 1 грудня визначає ЗМІ, а результати вибору публікуються в «Урядовому кур'єрі».

ПРОТЕ:

Це означає, що публікація в певних ЗМІ вважатиметься врученням повістки обвинуваченому або підозрюваному. І значить, його неявка до слідчого після такого опублікування може бути використана як підстава для початку заочного кримінального провадження.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини