Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗМІНИ ДЛЯ ФОНДОВИХ БІРЖ

13 листопада 2014, 09:00
231
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР прийняла рішення «Про затвердження Змін до Положення про функціонування фондових бірж».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У НКЦПФР зазначають, що робота над удосконаленням цього Положення тривала не один місяць, оскільки регулятор хотів отримати пропозиції та побажання від представників фондового ринку та всіх заінтересованих осіб. Зараз до документу внесено фінальні зміни, які погоджені з Держпідприємництвом та Держфінмоніторингом.

Так, торговельним майданчикам доведеться оновити програмно-технічне забезпечення біржової торгівлі для впровадження визначення ліквідності цінних паперів.

Фондовим біржам надається можливість не використовувати при розрахунку біржового курсу біржові договори, що мають ознаки маніпулювання, а також встановлюється вимога визначати біржовий курс цінного паперу без урахування правочинів, в яких центральний контрагент є покупцем цінного паперу. При цьому забороняється укладати біржовий контракт за заявками, що подаються різними учасниками біржових торгів в інтересах одного і того ж клієнта.

Найближчим часом нормативно-правовий акт буде направлено до Мін'юсту для реєстрації. Після набрання ним чинності фондовим біржам буде надано можливість привести свою діяльність у відповідність зі змінами протягом 3-х місяців, а щодо деяких окремо взятих нововведень Положення - протягом року.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що кожна біржа самостійно визначатиме договори, що мають ознаки маніпулювання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини