Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕРЕВІРКИ БАНКІВ

6 листопада 2014, 09:04
189
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НБУ вніс зміни до Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Новими нормами збільшено строк між плановими перевірками: якщо раніше вони проводилися не частіше 1 разу на 2 роки, то тепер вони можуть проводитися не частіше 1 разу на 3 роки. При цьому, якщо під час позапланової перевірки було перевірено всі питання, що стосуються здійснення банком фінмоніторингу, то відлік часу до наступної планової перевірки починається після завершення позапланової.

Дещо змінилися і права інспекційної групи. Уточнено, що вона може отримувати витяги з документів, а також зазначено, що запити на отримання інформації може підписувати не лише керівник групи, але і його заступник.

І ще один важливий момент: довідка про виїзну перевірку на підпис посадовим особам банку може тепер не лише вручатися під розписку, але й надсилатися поштою.

У свою чергу, прямо прописано право банку надавати свої пояснення та заперечення до довідки.

ПРОТЕ:

Водночас збільшено з 14 до 20 робочих днів максимальну тривалість перевірки. Також розширено перелік суб'єктів, що підлягають включенню до планів перевірок за рахунок банків, істотну участь в яких мають особи, які потрапили під міжнародні санкції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини