Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАХИСТ ТОВАРОВИРОБНИКІВ

4 листопада 2014, 09:05
209
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Уряд схвалив розроблений Мінекономрозвитку законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

В. о. Міністра економічного розвитку та торгівлі Валерій Пятницький зазначив, що прийняття законопроекту дасть можливість використовувати міжнародні стандарти при порушенні та проведенні антисубсидиційних розслідувань. «У нас удосконалюються важелі для ефективного захисту національного товаровиробника від проявів недобросовісної торговельної практики», - констатував В. Пятницький.

Зазначений законопроект дозволить привести норми чинного Закону у відповідність з міжнародними договорами України, удосконалить механізм проведення розслідувань та використання компенсаційних заходів за результатами таких розслідувань, у тому числі шляхом застосування міжнародних стандартів при захисті національного товаровиробника від проявів недобросовісної торговельної практики.

ПРОТЕ:

Зворотною стороною захисту вітчизняного виробника є збільшення навантаження на бізнес, що займається імпортом відповідних іноземних товарів, та на споживача, для якого знижується доступність іноземних аналогів. При цьому, на жаль, українська практика рясніє прикладами використання подібних ініціатив не для захисту українського виробника від недобросовісних конкурентів, а для свідомого витіснення з ринку більш затребуваної продукції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини