Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗНЯТТЯ З ОБЛІКУ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

31 жовтня 2014, 09:03
158
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС розробила проект наказу Мінфіну, що передбачає внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів з метою приведення його у відповідність із законами від 13.05.2014 № 1258-VII та від 12.08.2014 № 1636-VII.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом пропонується встановити, що підставою для зняття фізособи-підприємця з обліку у відповідному контролюючому органі є повідомлення про проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізособою-підприємцем. Дата зняття з обліку фізособи-підприємця відповідає даті отримання повідомлення держреєстратора.

Після держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізособа продовжує обліковуватися в контролюючих органах як фізособа - платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності.

Така фізособа повинна забезпечити остаточні розрахунки за податками від здійснення підприємницької діяльності, у встановлені строки подати річну податкову декларацію за звітний рік, в якому проведено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності фізособи-підприємця. Контролюючий орган може призначити і провести документальну перевірку такої фізособи - платника податків за наявності підстав та з урахуванням строків давності, передбачених Податковим кодексом.

При цьому проектом передбачається встановити, що платники податків, які знаходяться в АРК, обліковуються в контролюючих органах за ознакою «суб'єкт вільної економічної зони «Крим».

ПРОТЕ:

Зазначимо, що фактично йдеться про те, що процес припинення діяльності фізособи-підприємця затягується - зняття з обліку в податковій можливе не раніше середини наступного календарного року. При цьому протягом ще трьох років до колишнього підприємця може прийти податкова перевірка.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини