Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СКАСУВАННЯ ВАЛЮТНИХ ОБМЕЖЕНЬ

31 жовтня 2014, 09:05
207
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Федерація роботодавців України заявила, що якщо найближчим часом Нацбанк не скасує постанову № 591, бізнес вимагатиме в суді відшкодування завданої шкоди.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цією постановою запроваджено обмеження на здійснення платежів в іноземній валюті. Текст постанови спочатку викликав глибоке обурення як українських підприємців, так і іноземних інвесторів. Серед основних збитків підприємці називають зриви експортно-імпортних поставок, неможливість проводити технічне переоснащення та модернізацію виробництва, а також завозити необхідну для виробництва кінцевої продукції сировину, яка не виробляється в Україні. Крім того, зриваються строки оплати іноземним контрагентам за виконання інжинірингових, маркетингових робіт, закупівлю ІТ-послуг і ремонт виробничих ліній або їх частин для українських високотехнологічних компаній. Скасування постанови Нацбанком самостійно або через судове рішення значно спростить діяльність підприємців, що використовують іноземну валюту.

ПРОТЕ:

Цей процес може бути показовим з точки зору того, наскільки суди у нас незалежні від виконавчої влади. Хоча хотілося б сподіватися, що НБУ ще до подання позову сам внесе необхідні зміни до своїх актів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини