Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕЧАТКИ НЕ ОБОВ'ЯЗКОВІ

30 жовтня 2014, 09:06
214
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Із 30 жовтня наявність печатки для юросіб не обов'язкова. Це передбачено Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, тепер можна не ставити відбитки печатки на договорах, дорученнях та інших документах, що видаються юрособами.

Утім, якщо керівництво та власники конкретної юрособи вважають наявність відбитка обов'язковою, ніхто не забороняє проставляти його. Більше того, сторони відносин мають право домовитися, що укладені між ними угоди дійсні тільки за наявності відбитків, як і раніше. Також можна продовжувати вимагати від контрагентів проставляння печатки, наприклад, на накладних, рахунках-фактурах або будь-яких інших документах, якщо це буде визнано доцільним.

Також передбачено скасування необхідності проставляння відбитків на цілій низці документів, що подаються до держорганів. Одночасно передбачено, що й електронні документи можуть засвідчуватися не лише ЕЦП.

ПРОТЕ:

Не варто відразу відмовлятися від наявної печатки. Поки що далеко не всі держоргани привели свої акти у відповідність із новим Законом. Отже, деякий час продовжуватимуть вимагати проставляння відбитка печатки на документах, що подаються на їх адресу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини