Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ - 170 ГРИВЕНЬ

7 жовтня 2014, 09:01
195
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

До Держпідприємництва продовжують надходити численні скарги громадян та звернення народних депутатів щодо необґрунтованих переплат при оформленні закордонного паспорта.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У зв'язку з цим Держпідприємництво нагадує, що воно неодноразово висловлювало свою принципову позицію, що для оформлення та видачі закордонного паспорта достатньо сплатити держмито у розмірі 170 грн. Згідно з постановою ВСУ від 03.12.2013 сплата встановленого Декретом Кабміну «Про державне мито» мита покриває вартість закордонного паспорта (у тому числі й вартість бланка), тому Державна міграційна служба не має права вимагати повторної оплати тих же послуг на підставі іншого нормативно-правового акта.

До того ж видача закордонного паспорта повинна здійснюватися виключно через єдине вікно. Зазначена вимога прописана в урядовому розпорядженні від 16.05.2014 № 523-р, однак відповідна норма набуде чинності з січня 2015 року.

Глава Держпідприємництва М. Бродський звернувся з листом до Міністра внутрішніх справ України з проханням вжити заходів щодо перегляду та внесення змін до нормативно-правових актів, якими нині встановлено додаткову плату за надання адмінпослуги, пов'язаної з видачею закордонного паспорта.

ПРОТЕ:

Незважаючи на це, наразі плата за видачу закордонного поспорта, окрім державного мита, включає ще 3 складові: плату за адмінпослугу, плату за бланк паспорта і плату за оформлення пакета документів. У сумі це становить більше 500 гривень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини