Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держспецзв’язок посилює захист держустанов

13 серпня 2018, 16:02
204
0
Реклама

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації ініціювала зміни до постанови Кабміну від 12 квітня 2002 р. №522 «Про затвердження Порядку підключення до глобальних мереж передачі даних». Пропонується заборонити державним органам і держкомпаніям підключатися до ітнернету шляхом укладення договорів з операторами, які не мають захищених вузлів доступу до глобальних мереж передачі даних з атестованими комплексними системами захисту інформації (КСЗІ).

Окрім того, державні абоненти зобов'язані використовувати лише сервери, розташовані на підконтрольній території України (при цьому адреси сайтів та електронної пошти абонентів мають відповідати назвам їхніх доменів). При цьому держоргани мають реєструвати свій домен у зоні gov.ua лише з використанням протоколу НТТРS, а інші держабоненти - на нижніх рівнях домену ua.

Очевидною є мета таких нововведень: убезпечити державні інформаційні ресурси від зовнішніх кіберзагроз. У разі затвердження, дія постанови пошириться на 3550 тис. суб'єктів державного сектору економіки.

На сьогодні тільки шість провайдерів України мають атестати відповідності КСЗІ, два з яких - державні підприємства.

Проект постанови доступний на офіційній сторінці Держспецзв'язку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини