Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Втомлений» Шулявський шляхопровід продовжує обростати скандалами

30 серпня 2018, 15:34
218
0
Реклама

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету відкрило справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій під час проведення тендеру на ремонт Шулявської розв'язки у Києві.

Компанію, що виграла конкурс, підозрюють у порушенні положень Закону «Про захист економічної конкуренції» та змові з другим фіналістом конкурсу.

Підставами для цього стала низка збігів: різниця у пропозиціях склала лише тисячу гривень; ІР-адреси, з яких компанії-фіналісти виходили на аукціон, належать одному провайдеру та майже ідентичні. Інші ж дві компанії через низку формальних невідповідностей у документах до аукціону взагалі не допустили.

Відзначається також, що одна з компаній-фіналістів подала відгук-рекомендацію про успішне виконання схожого ремонту, але документ має ознаки підробки. Обидві компанії нібито входять в орбіту інтересів одного з народних депутатів. Одна з них надала іншій безвідсоткову поворотну фінансову допомогу у розмірі 5 мільйонів гривень із строком повернення до 2023 року.

У разі доведення факту антиконкурентних узгоджених дій під час тендеру, компаніям загрожує штраф у розмірі до 10% доходу за минулий рік та трирічна заборона на участь у закупівлях.

Разом з тим, навіть при доведенні порушення учасниками законодавства при проведенні тендеру, АМКУ не в праві скасувати його результати.

***

Нагадуємо, що нформаційно-пошукова система ЛІГА:ЗАКОН містить матеріали, що можуть стати при нагоді при вирішенні питань, пов'язаних із тендерними процедурами, наприклад:

- «Публічні закупівлі: основні положення»;

- «Публічні закупівлі: суб'єкти публічних закупівель»;

- «Публічні закупівлі: особливі закупівлі»;

- «Публічні закупівлі: надпорогові закупівлі» та інші.

При встановленні нових та перевірці існуючих ділових контактів може бути корисним сервіс CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він дозволяє знайти інформацію про ваших контрагентів серед фізичних і юридичних осіб та здійснювати їх подальший контроль.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини